tisdag 2 oktober 2012

Flickan under jorden

Flickan under jorden - Elly Griffiths

"En man som är ute och går med sin hund i den otillgängliga trakten utanför King's Lynn i Norfolk får en chock när hunden plötsligt kommer springande med ett ben i munnen. Ett människoben. Kriminalkommissarie Harry Nelson misstänker att det är kvarlevorna av Lucy Downey, en flicka som kidnappades för 10 år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway.
Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. Mot sin vilja finner hon sig indragen i mysteriet med kroppen som begravdes i den sanka marken i hennes hemtrakter.
När ännu en flicka försvinner blir läget alltmer desperat. Nelson och Ruth närmar sig varandra i jakten på sanningen om flickornas öde samtidigt som Ruth börjar få hotfulla meddelanden. Det visar sig att hon själv svävar i livsfara för att hon hjälper polisen."

--------------------------------------------------------------

Nu var det alltså dags för del 1, Flickan under jorden, av Elly Griffiths böcker med Ruth Galloway. Det är lite synd att jag råkade läsa del 2 först för jag tror att en del av spänningen i den boken gick förlorad eftersom jag läste böckerna i fel ordning. Flickan under jorden är riktigt spännande och det förvånar mig inte att många fastnat för dom här böckerna. Beskrivningen av hur och var Ruth Galloway bor och dom otäcka händelserna där fick mig att vara glad att jag inte var ensam hemma när jag läste boken - jag har en tendens att bli lite smånojig om jag läser nåt alldeles för spännande när jag är ensam hemma. Jag gillar Ruth, hon är på nåt sätt så verklig, men Harry Nelson är en riktig träbock - honom kunde Griffiths blåst lite mer liv i. Det var rätt så enkelt att gissa sig till vem som var den skyldiga, men jag skulle gärna ha velat veta lite mer om honom och hade gärna sett att han fick lite större plats i handlingen. Men oavsett så är Flickan under jorden en bra deckare, perfekt  sängläsning för mig (så länge jag inte är ensam hemma!)

 Flickan under jorden finns att köpa hos t ex Bokus och Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar