tisdag 4 december 2012

Mörka strömmar

Mörka strömmar av Arnaldur Indridason

"I en lägenhet i centrala Reykjavík ligger en man mördad. Det är ingen vacker syn som möter Elínborg, som får ta hand om utredningen. Hennes kollega, Erlendur Sveinsson, befinner sig i sina barndomstrakter på östra Island på jakt efter sin egen historia.
I den dödes lägenhet förnimmer Elínborg en märklig doft och det är inte bara hennes skarpsinne utan även luktsinnet som leder henne på rätt väg i mordutredningen. Men för att komma framåt måste hon följa den dödes fotspår, bakåt i tiden, och blottlägga motivet bakom mordet. Hon följer den mörka ström som drar en människa och som sveper andra med sig i sin väg."

----------------------------------------------------------

Jag suckade av lättnad när jag såg att huvudpersonen i den här boken var Elínborg eftersom jag totaltröttnat på tungsinta Erlendur Sveinsson. Och det är ett helt annat driv i boken nu än vad det var med Erlendur. Även om Elínborg också har sina privata bekymmer så är det inte riktigt lika tungt som med Erlendur och hans dotter Eva.
Det var inte lätt att komma på vem som var den skyldiga, och det var först när Elínborg kom på det som jag också insåg vem som var mördaren och vad som var orsaken till mordet.

Jag hade nästan ledsnat på Indridasons böcker och funderade på allvar att inte läsa några fler, men i o m att jag nu slapp Erlendur så kanske jag ändå provar med i alla fall en till...

Mörka strömmar finns att köpa hos t ex Bokus eller Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar