söndag 21 december 2014

En smakebit på søndag 2014-12-21

Söndag morgon och julen närmar sig med stormsteg. Den här helgen ägnas helt åt att fixa färdigt här hemma inför jul. Eftersom vi den här julen varken får hem släkt eller åker över till någon så har vi bestämt att hålla igen på julfirandet och istället inrikta oss på att vila upp oss efter den här hösten. Men julmat måste man ju ha ändå, så idag är det dags att göra färdigt köttbullarna. Köttbullarna är något som min man alltid tar hand om så idag får jag hoppa över matlagningen och bara titta på när han steker köttbullar. Men innan vi sätter igång med nånting idag så ska jag ju såklart delta i Flukten fra virkelighetens En smakebit på søndag  och bjuda på en smakbit från boken jag läser just nu.

-----------------------------

Min smakbit kommer från sidan 73-74 i Gift med en beduin av Marguerite van Geldermalsen


"Mohammads systrar (Tufla, Inzida, Nida och Maryam) följde med oss upp till grottan och betraktade varje rörelse vi gjorde med stora ögon. Mohammad sa att han själv var lika stor kuriositet som jag, för de träffade honom sällan, men jag kände mig lättad när svärföräldrarna nästa dag flyttade tältet bort till Palatsgraven. Där satte de en vecka senare i gång med att fira vårt bröllop. Lyckligtvis var det deras plikt - bröllopsfirande var inget som jag sparat ihop till. Helt oavsett om vi var närvarande eller inte, bryggde de mängder av te och kaffe varje kväll och uppmuntrade männen att dansa. Det var inget de skickade ut några inbjudningskort till och inte heller till festen som skulle hållas den fjärde dagen i helgen som markerade slutet på ramadan, fjärde dagen i id, men ryktet måste ha spritt sig, för varje gång vi gick dit var det massor av människor där och det mässande ljudet av den traditionella samirn ekade bland bergen långt efter att vi hade gått hem."



---------------------------





13 kommentarer:

  1. Vi åker alltid bort på julafton, men brukar ha vårt eget julbord på juldagen, med bara det gottigaste :)

    SvaraRadera
  2. Tack för smakbiten. Det där verkar vara en intressant bok.

    SvaraRadera
  3. Tack för smakbiten. Ha en riktigt god jul!

    SvaraRadera
  4. Tack för smakbit o ha en fortsatt fin söndag!

    SvaraRadera
  5. Julvila låter bra! Varför stressa då man inte måste? Tack för smakbiten, om det är en sann historia är det just den där typen av böcker jag brukar vilja läsa...

    SvaraRadera
  6. Takk for smakebiten. Ha en fin adventsøndag:)

    SvaraRadera
  7. Tack för smakbiten, låter som en intressant bok.

    SvaraRadera
  8. Tack för smakbiten!
    Här är det svärmor som gör köttbullarna ;-)

    SvaraRadera
  9. Verkar vara en intressant bok. Tack för smakbiten! :)

    SvaraRadera
  10. Verkar vara en intressant bok. Tack för smakbiten! :)

    SvaraRadera
  11. Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig fjärde advent :)

    SvaraRadera
  12. Skönt att vara hemma vid jul. God jul🎅

    SvaraRadera