måndag 22 december 2014

Tematrio - julböcker

Dags för Lyrans Tematrio såhär några dagar före jul. Och eftersom julen är så nära så passar det ju bra med ett jultema, nämligen julböcker. Så Lyran uppmanar

Berätta om tre bra böcker som handlar om julen!

-------------------------

Nu fungerar just den här uppmaningen inte så bra för mig eftersom det är så sällan jag läst något som handlar om julen. Så för att få ihop till tre böcker som handlar om jul så blandar jag med en som jag läst, en som jag skulle vilja läsa och en som jag redan har men inte hunnit läsa än.




En spökhistoria vid jul av Charles Dickens. Har läst många gånger och sett på TV minst lika många gånger, en riktig klassiker vid jultid.












Poirots jul av Agatha Christie. Jag har läst många av Christies böcker om Poirot men tror att jag nog missat denna och det måste man ju råda bot på snarast










Stilla natt av Stanley Weintraub. Vann denna på en utlottning och fick hem den nyligen. Känns som att den här boken skulle passa att läsa under julen.








GOD JUL!










9 kommentarer:

  1. Agatha Christie har gjort fina julböcker med.

    SvaraRadera
  2. Bra juleboktips! God jul til deg også!

    SvaraRadera
  3. Den första och andra finns med även i min trio. Men den tredje har jag inte hört talas om. Får ta och kika närmare på den.

    SvaraRadera
  4. Poirots jul skulle jag gärna vilja läsa!

    SvaraRadera
  5. Poirots jul vill jag gärna läsa, dock så är kön på bibblan väldigt lång. Tror det var 8 före mig just nu! Får kanske köpa den till nästa jul =)

    SvaraRadera
  6. Poirots jul skulle jag också vilja läsa! God Jul!

    SvaraRadera
  7. Dickens är en klassiker som verkligen håller! God Jul önskas dig!

    SvaraRadera
  8. Vilka trevliga tips :) En julsaga är ju julböckernas julbok.

    God jul!

    SvaraRadera
  9. Trodde jag hade läst alla Christies böcker men Poirots jul känner jag inte till. Måste läsas. Och Stilla natt verkar vara något för mig. Dickens är en klassiker!

    God jul!

    SvaraRadera