torsdag 31 juli 2014

Vi läser aug&sept 2014

I o m att jag hade fullt upp igår så hann jag inte blogga ordentligt. Så det här får komma en dag sent..

Igår kom alltså senaste Vi läser, nr 4 augusti & september 2014


Det som jag definitivt ska titta igenom snarast är "87 boktips när sommarstugan klänns för trång"



onsdag 30 juli 2014

Drömbokhandeln

Titel: Drömbokhandeln
Författare: Laurence Cossé
Format: Danskt band
Antal sidor: 457
Förlag: Sekwa förlag

"Den före detta vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca öppnar en minst sagt ovanlig bokhandel, där deras litterära drömmar kan få fritt spelrum. De gör uppror mot bästsäljarhysterin genom att bara erbjuda bra romaner: ett stort antal litterära mästerverk har valts ut av en topphemlig kommitté bestående av likasinnade litteraturkännare. Till Ivans och Francescas förvåning visar sig drömbokhandeln bli en succé. Men då börjar också problemen, och det blir alltmer tydligt att Ivans och Francescas drömmar kommer att bemötas med småaktighet, avundsjuka och våld."


-----------------------------------------------------

Själva titeln på den här boken var så lockande att jag kunde helt enkelt inte motstå den.En bok om böcker måste ju vara bra!

Och det var nu problemet började. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig för om jag tycker om den eller inte! Bitvis är berättelsen engagerande och går framåt i lagom tempo, men sen kommer delar som är sega som tuggummi där jag verkligen måste kämpa för att ta mig fram.

Jag gillar grundberättelsen om hur Ivan och Francesca gör verklighet av sina drömmar och öppnar den, för dem, ultimata bokhandeln. Jag är också lite småförtjust i diskussionen fin/fullitteratur. Det ämnet är ju fortfarande aktuellt och det är inte alltför länge sen som detta också diskuterades på olika bokbloggar.

Men sen kommer det som jag uppfattar som väldigt franskt, oändliga diskussioner och dialoger som aldrig tar slut känns det som.

Alltså velar jag fortfarande mellan gilla/ogilla när det gäller Drömbokhandeln. Kanske den måste få sjunka in lite till innan jag kan bestämma mig.

Men jag har fått med mig några citat och funderingar från boken i alla fall.

"De medelmåttigas och missunnsammas intrigerande är en maktfaktor i kraft av en överväldigande majoritet."

"Så lite det krävs för att göra livet surt för en annan människa. Så fort det går. Så enkelt det är. Två ord på en papperslapp, de behöver inte ens vara hotfulla, och man blir misstänksam mot allt och alla, slutar med de mest oskyldiga vardagsvanor, låter bli att ta bilen..."

"Det är något visst med skräplitteratur, en sorts lättsmält snabbläsning, nästan som att hetsäta."

Drömbokhandeln finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON





Omslagsonsdag #52 - Stjärnor

Jag hinner riktigt längta efter de onsdagar då det är dags att visa upp omslag efter ett visst tema. Bokpotatens Omslagsonsdag är numera ändrad  så att varannan vecka röstas temat fram och varannan vecka visar man upp omslag efter det valda temat. Temat den här veckan är stjärnor och jag kom att tänka på att det ju finns många olika slags stjärnor - himlakroppar sport-, rock-, osv stjärnor. Så mina omslag den här veckan kommer i lite olika varianter



 

 


 














Min favorit är Curious Lives, vilken är din?


tisdag 29 juli 2014

Sammanfattning - The Tudors

Tanken var att skriva sammanfattningen av hela trilogin direkt efter recensionen av den tredje och sista delen av trilogin, men nu blev det inte så. Men bättre sent än aldrig, så jag tar sammanfattningen nu.

The Tudors består av tre böcker, Ske din vilja, Tårar av blod och En drottnings död och är baserad på en TV-serie med samma namn.

Jag var lite tveksam till själva konceptet, dvs att man gjort det här i omvänd ordning till vad man är van vid, och hur det skulle fungera. Det vanliga är ju att det görs en film alt TV-serie efter en bok, här hade man alltså först gjort TV-serien och sedan baserat böckerna på den. Till saken hör också att böckerna är skrivna av två olika författare. Del ett är skriven av Anne Gracie och del två och tre av Elizabeth Massey. Men jag tycker det har fungerat relativt bra i den här trilogin. Det jag saknar är ett djup i själva berättelsen. Samma gäller också personbeskrivningarna, jag får känslan av att författarna räknat med att läsaren nog redan sett TV-serien och alltså känner personerna i förväg 0och har en "färdig" bild av dem och då behöver man inte berätta så mycket mer om dem.

Förvånansvärt nog har författarna lyckats jämna ut och jämka ihop sina stilar så bra att det nästan inte märks att det egentligen är två olika personer som skrivit böckerna. Det enda som jag tyckte mig märka var att författaren till del ett och del två inte riktigt hade samma inställning till Anne Boleyn, men även det jämnades ut i slutet på del två.

Självklart blir inte den här trilogin någon specielt uttömmande eller djuplodande berättelse om denna period i Englands historia men det är nog inte meningen heller. Och för mig som läsre spelar det inte heller någon större roll, vill jag läsa nånting mer exakt så är det ju bara att gå till historieböckerna. The Tudors är istället en underhållande roman med historisk bakgrund som ger en liten inblick i hur det gick till på den tiden.

Böckerna är lättlästa och underhållande och trots att de flesta nog redan innan vet en del om Henrik VIII och hans kvinnor så är det intressant läsning som ger ytterligare insikt i hur det gick till i hans hov.

Mina recensioner om de tre delarna






Del 1 - Ske din vilja av Anne Gracie









Del 2 - Tårar av blod av Elizabeth Massie













Del 3 - En drottnings död av Elizabeth Massie






























söndag 27 juli 2014

En smakbit på söndagen

På söndagarna brukar bloggen Flukten fra virkeligheten hålla En smakebit på søndag då man ska ge en smakbit från boken man just då läser, men hon är på semester just nu. Men jag gillar det här med smakbitar så mycket att jag ger en smakbit även under perioden då Flukten fra virkeligheten är på semester.

Min smakbit idag kommer från sid 19 i Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg





"Det sägs att utländska kungar också har gjort ett kort uppehåll här, och blivit mötta av flaggviftande människor på perrongen, och fått sina kungavagnar sidokopplade för kunglig frukost, och omkopplade till svenskt kungatåg för den sista paradfärden in till Stockholms Central och kungliga slottet, men någon sådan värld utanför vårt köksfönster har jag inget minne av. Förmodligen var det före kriget, innan vårt hus var byggt och innan jag fanns, och det enda man såg om man till äventyrs tittade ut genom vagnsfönstret åt vårt håll var sandmo och gles tallskog."




lördag 26 juli 2014

Något att fundera på





Läste en artikel i DN idag och fick lite att fundera på direkt på morgonen


Jag blev faktiskt inte så lite road av att läsa i artikeln om att läsning skulle ha blivit något slags statement  och att det finns status i att man läser och att det finns någon sorts skrytfaktor i att man är läsintresserad . Det har jag faktiskt inte tänkt på tidigare. Men ju mer jag funderar på det och på andras reaktioner (vänner, bekanta, släktingar) på mitt läsande, desto mer inser jag hur nära sanningen artikelförfattaren nog kommer.

Vad tycker du? Håller du med artikelförfattaren? Eller har han missuppfattat det hela?




fredag 25 juli 2014

ORD



Jag såg den här på FB och insåg att jag nog uppvisar de flesta symptomen på ORD. 










torsdag 24 juli 2014

Trettiotre tänder

Titel: Trettiotre tänder
Författare: Colin Cotterill
Format: pocket
Antal sidor: 254
Förlag: Bokförlaget Bra böcker


"Dr Siri Paiboun, en av de sista läkarna som finns kvar i Laos efter kommunisternas övertagande, har utsetts till statscoroner. Han har ingen utbildning för arbetet, men denne självaständige sjuttiotvååring har en enastående merit: nyfikenhet. Det gör honom ingenting att han utsätter sig för partihierarkins vrede när han reder ut mystiska mord, för han har de dödas andar på sin sida.

Dr Siri är en upptagen man som äter middag med den avsatte kungen, går på shamankonferens och räddas av en elefants ande. Saqmtidigt börjar illa tilltygade lik att hopa sig hemma  i högkvarteret i Vientiane. Kan det vara den försvunna björnen, eller är det en vartiger?

Dr Siris trogna assistent syster Dtui snokar omkring, men andarna vakar inte över henne som de gör över hennes chef...Och vad är det egentligen för en varelse som har trettiotre tänder?"


-------------------------------------------

Böckerna om Dr Siri tillhör verkligen kategorin "udda" deckare. En deckare där huvudpersonen är en 72 årig rättsläkare utan rättsläkarutbildning, bosatt i Laos, tillhör verkligen undantagen.

Och de här deckarna är fulla av sånt som man inte är van vid när det gäller deckare, shamaner, andar och andra mystiska varelser. Men vad kan man vänta sig av en bok där huvudpersonen är en reinkarnation av en ett par hundra år gammal shaman.

När det sen gäller intrigen så går det inte att använda vanliga beskrivningar såsom trovärdighet osv. Trovärdighet har nämligen ingenting att göra med handlingen i dessa böcker, om man nu inte tror på vartigrar osv. 

Och jag är totalkär i dessa böcker! Och Dr Siri Paiboun och hans assistent Dtui. Och den rent ut sagt overkliga verkligheten i Dr Siris Laos!

Vill du veta mer om författaren, titta in på Colin Cotterills hemsida

Trettiotre tänder finns att köpa hos t ex






Födelsedagspresentkort




Bloggen Enligt O fyller fyra år och för att fira detta lottar hon ut ett presentkort på 100,- hos Glansholms Bokhandel. Några av mina absoluta svagheter är att jag har svårt att hålla mig både när det gäller utlottningar och att köpa böcker och här kan jag kombinera de två. Vill du också vara med? Kika då in och anmäl dig här

Skulle jag vinna så skulle jag faktiskt köpa i alla fall Barnbruden av Anna Laestadius Larsson och Blunda hårt av John Verdon, sen vet man ju inte om det kanske skulle slinka med nånting annat också.










Snabbenkät

Jag gör inte enkäter ofta men hittade den här  hos enligt O och kunde bara inte motstå den.


Snabbläsare eller långsamläsare? Snabbläsare definitivt, har varit snabbläsare länge, länge och utvecklat en egen teknik för det.
Tegelstenar eller tunnisar? Föredrar tegelstenar om jag måste välja. Tunnisar tycker jag alltför ofta lämnar en känsla av att man vill veta mer.
Bibliotek eller bokhandel? Bokhandel, har provat bibliotek, men det funkar inte riktigt för mig med bestämda lånetider osv
Ljudbok eller e-bok? Gillar inget av alternativen, föredrar pappersformat
Inbunden eller pocket? Pocket alla gånger.
Vampyrer eller spöken? Jag har svårt att ta vampyrer på allvar så det får bli spöken
En i taget eller slalomläsning? Slalomläsning. Läser alltid en bok i köket och en i sängen och kan ibland ha en tredje i handväskan, och ibland t o m en fjärde (noveller, poesi) bredvid i köket
Nytt eller gammalt? Både och. 
Bokmärke eller hundöra? Bokmärke. Nu när jag lärt mig att använda det så kan jag inte vara utan. Samlar t o m på dem.
Snacks eller godis? Snacks. Är inte mycket för godis.
Biografier eller memoarer? Beror på vem som är författare och person som det handlar om.
Skräck eller chicklit? Chicklit har jag lite svårt för så det får bli skräck.
Soffan eller sängen? Sängen. Kan inte somna om jag inte läst åtminstone ett par sidor.
Inne eller ute? Inne. Min favoritplats är i köket och sängen kommer som god tvåa.
Boken eller filmen? 
Twitter eller Facebook? Facebook, har inte riktigt kommit in i det här med Twitter ännu.
Goodreads eller Boktipset? Är inte aktiv på någon av dessa just nu, men har ett konto på Boktipset.
Kokbok eller Bakbok? Kokbok. Jag älskar att laga mat och frossa i nya recept.
Te eller kaffe? Te! Är storkonsument av te och bälgar i mig kopiösa mängder varje dag.
Nobelpriset eller Augustpriset? Nobelpriset




onsdag 23 juli 2014

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten

Titel: Fiskar ändrar riktning i kallt vatten
Författare: Pierre Szalowski
Format: danskt band
Antal sidor: 262
Förlag: Sekwa förlag


"Den 4 januari 1998 får en elvaårig pojke veta att hans föräldrar tänker skiljas och ber desperat om hjälp från ovan. Den 5 januari 1998 drar den värsta isstorm som Quebec någonsin upplevt in över landet. I naturkatastrofens spår formas nya vänskapsband, och solidaritet och medmänsklighet börjar spira"


-----------------------------------------


Vanligtvis är det inte ofta jag läser feelgood, de flesta feelgoodböckerna är inte riktigt min typ av läsning. Men självklart finns det också sådana jag gillar. Och Fiskar ändrar riktning i kallt vatten är precis en sådan som jag tycker om.

Jag vet inte riktigt vad jag väntade mig men inte det jag fick. Pga titeln hade jag definitivt inte väntat mig en feelgoodroman som lämnar mig med en varm känsla i hela kroppen utan snarare nånting lite knepigt och svårförståeligt. Istället fick jag läsa en charmig berättelse om hur grannar tyr sig till och hjälper varandra när det blir kris. Och om hur kärleken spirar mellan två lite udda personer.

Jag gillar också elvaåringens reaktioner och känslor - de är så trovärdiga. Självklart vill en elvaåring att mamma och pappa inte ska skilja sig och självklart gör han vad som helst för att förhindra det. Och lika självklart är det ju också att en elvaåring lägger skulden på sig själv.

Och varifrån den lite aviga titeln kommer ifrån tänker jag inte berätta, det är nämligen en historia för sig.

I vilket fall som helst så är Fiskar ändrar riktning i kallt vatten en underbar liten feelgoodroman som man verkligen mår bra av.

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON












tisdag 22 juli 2014

Sommarpost

Jag fick ett mycket trevligt paket med posten idag


En fransk curry av Richard C. Morais



Het, hett, hett

Nu är det varmt så det räcker och blir över och det betyder att min gamla dator inte mår så bra. Så inlägg/recensioner här på bloggen kommer nu göras först på kvällarna när det blivit lite svalare.



måndag 21 juli 2014

Och bergen svarade

Titel: Och bergen svarade
Författare: Khaled Hosseini
Format: pocket
Antal sidor: 361
Förlag: Månpocket

"Det var Abdullah som uppfostrade henne, fastän han fortfarande var ett barn själv. När Pari var baby var det honom hon vöckte om natten, det var han som gick omkring och vaggade henne i mörkret. När deras pappa inte längre kan försörja sin nya växande familj sätter han dottern i en kärra och vandrar genom öknen, från hemmet i den fattiga byn Shadbagh till den larmande storstaden Kabul. Här ska Pari få en ny tillvaro hos ett barnlöst par.
När bandet mellan bror och syster bryts skapas en saknad som kommer att påverka mångas liv. Saknaden färdas med dem ut i världen, från Afghanistan till Paris, till San Francisco och till den grekiska ön Tinos. Och den dag när syskonen möts igen, är det kanske redan för sent..."


------------------------------------------------------


Jag har läst Hosseinis Flyga drake och Tusen strålande solar tidigare, och dem gillade jag. Men det betyder också att jag hade ganska så höga förväntningar på Och bergen svarade och det är inget bra utgångsläge.

Jag gillar Och bergen svarade, men den kommer inte riktigt upp i samma klass som Hosseinis två tidigare böcker. Han har en berättarstil som tilltalar mig enormt men så är jag ju också svag för den österländska berättarstilen med vackra, ibland detaljerade beskrivningar av saker och ting.

Det centrala är ju berättelsen om Abdullah och Pari men en av de saker jag har lite svårt med är mängden personer i sidotrådarna, det fanns tillfällen då jag nästan tappade bort mig  och var tvungen att bläddra tillbaka i boken för att få ihop sammanhanget.

Tyvärr måste jag säga att även om boken var helt OK att läsa så berörde den mig inte heller lika mycket som Hosseinis tidigare böcker. Kanske hade jag för stora förväntningar och hade tyckt annorlunda om jag inte läst de andra böckerna innan...

Mer info om författaren och hans böcker finns på Khaled Hosseinis hemsida

Och bergen svarade finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON




Tematrio - Vänskap

Det är måndag och då är det dags för Lyrans Tematrio. Temat den här veckan är vänskap och Lyrans uppmaning är

Berätta om tre böcker som handlar om vänskap!

---------------------








En oväntad vänskap av Abdel Sellou










Min vän Leonard av James Frey












Hotellet i hörnet av bitter och ljuv av Jamie Ford




















söndag 20 juli 2014

En smakbit på söndagen

På söndagarna brukar bloggen Flukten fra virkeligheten hålla En smakebit på søndag då man ska ge en liten smakbit från boken man just då läser. Hon har i alla fall tagit semester under juli, men jag tänkte att jag kan ju lika gärna fortsätta med smakbitarna i o m att Boklysten inte tar semester.

Jag är lite sen idag eftersom jag tillbringat dagen på en bakluckeloppis som hölls på en stekhet åker och behövde efter det ta och vila lite. Men bättre sent än aldrig så nu är det dags! Min smakbit kommer från sid 133 i Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski.






"- Du är rädd för det du inte kan identifiera, som homosexuella och judar. Det syns att en svart är svart, alltså blir du inte rädd. Nu när du pratat med mig och vet lite vem jag är, stör det inte dig att jag är homosexuell och dessutom jude. Eller, det stör dig inte längre i alla fall. Du behöver kunna se olikheten. Du är inte född sån, Alexis, jag vet att du inte var så innan. Men innan vad? Vet du det?"


Fel boksmak?

Idag har vi alltså varit och sålt på bakluckeloppis. Och visst sålde jag en del böcker, men inte precis så många som jag hade hoppats på. Men det blir ett nytt försök om ett litet tag, kanske t o m redan nästa helg.


Väldigt många i publiken har sina säkra kort och vågar absolut inte prova på något nytt. Och det verkar som att i deras ögon hade jag ett alldeles för udda sortiment när jag inte hade Camilla Läckberg, Anna Jansson, Jan Guillou osv, utan hade böcker av författare som många inte ens hört talas om.

Är det verkligen så illa att folk helt enkelt inte vågar prova på något annat än det de är vana vid? Hur är det med dig? Vågar du prova på sånt du inte läst förut?





Loppissöndag

Som rubriken anger så ska vi på loppis på söndagen - vilken överraskning, eller hur? Men den här gången ska vi faktiskt inte köpa utan vi ska själva stå och sälja. Bilen är knökfull med sånt som vi hoppas bli av med och bland allt det andra har jag med mig några kartonger böcker, närmare bestämt ca 120 böcker som jag hoppas bli av med. Och även om jag inte blir av med alla så är jag glad bara jag hittar nya hem åt några.....





Full rapport om hur det gått på loppisen kommer när vi väl kommit hem.



lördag 19 juli 2014

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Författare: Katarina Bivald
Format: Pocket
Antal sidor: 396
Förlag: Månpocket

"Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. Tjugoåttaåriga Sara Lindqvist från Haninge och sextiodemåriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kkommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Som tur är finns där förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara mr Darcy och Bridget Jones - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och ingen vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes visum är på väg att gå ut får Saras nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé..."

-------------------------------------

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar har jag varit sugen på länge, det är ju en bok om böcker och läsande. Så äntligen ingick den i ett erbjudande hos nätbokhandlarna och då var jag ju helt enkelt tvungen att köpa den.

Det här är en charmig och lättläst berättelse och precis den typen av feelgood som även jag, som sällan läser nånting ur den genren, gillar. Och inte blir den precis sämre av att det finns en del litterära hänvisningar lite här och där i boken.

Det är lätt att gilla småstadsborna och miljöerna i boken. Det är mysigt, småputtrigt och man vet ju på förhand att det blir ett lyckligt slut. Och det är OK, det stör mig inte det minsta att allt i den är så förutsägbart, på något sätt hör det till här.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är verkligen en perfekt bok att läsa när man bara vill ha nånting lättläst som slutar lyckligt och som får en att må bra.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON








torsdag 17 juli 2014

TV vs bok


Jag tittar nästan aldrig på TV numera. Gissa varför?





Appendix

Titel: Appendix
Författare: Pontus Lindh
Format: Inbunden
Antal sidor: 182
Förlag: Klorofyll


"baksidestext s. -en -er En aptitretande text avsedd att få boken att klibba fast i läsarens hand (läs: inget får komma emellan mig och denna bok). Texten kan innehållsdeklarera eller bara komma med vissa nebulösa antydningar. Allt som oftast avspeglar baksidan bokens raison d'être. Om det nu finns ett sådant, vill säga. En typisk inledning är att namnge författaren och dennes navigationspunkter innan texten lyfter blicken och sätter boken i ett vidare sammanhang, alt. sänker blicken och försöker skapa en dramaturgisk gunga. Efter baksidestexten, som en sorts äkthetsintyg på bokens unika värde, följer panegyrik från kritiker eller känd författare. Typ: "Jag saknar ord för Appendix"; "Herreminje, Herre Jemine!"; "Lyllos dig som har kvar denna läsupplevelse!"


--------------------------------------

Appendix är en sorts tillägg till SAOL XIII med ord som glömts bort, utelämnats osv osv. Det är också Pontus Lindhs alldeles egna ordbok där han samlat en alldeles egen samling ord som i många fall har väldigt personlig betydelse för honom.

Appendix innehåller både vanliga ord och Lindhs egenkonstruerade ord, alla med hans alldeles egna, högst personliga betydelse (se ovan betydelsen för baksidestext). Många av betydelserna är lite underfundiga och får mig at le, en del är smått självbiografiska och låter mig få glimtar av författarens liv så jag lär känna honom och hans värld lite bättre.  

Appendix stannar nog kvar på bordet bredvid mig så jag emellanåt kan läsa och smaka på något av Pontus Lindhs ord.

Tack Klorofyll förlag och Pontus Lindh för rec.exet!





Appendix finns att köpa hos t ex

onsdag 16 juli 2014

Omslagsonsdag #51 - Moln

Nu är det dags att leta bland omslagen, det är onsdag vilket betyder deltagande i Bokpotatens Omslagsonsdag. Veckans tema är Moln och jag hittade faktiskt häpnadsväckande många bland de böcker jag läst. Det var faktiskt så många att jag fick gallra lite och plockade då ut dessa

 

 

 

 

Jag gillar Missionären i Lekebruk. Vilken är din favorit?



tisdag 15 juli 2014

Hemligheternas rike

Titel: Hemligheternas rike (De utvalda del 3)
Författare: Kristin Cashore
Format: pocket
Antal sidor: 622
Förlag: Månpocket

"Tio år gamla prinsessan Bitterblue lever i skräck för sin ondskefulla far, Kung Leck. Han styr som tyrann över sitt rike och bryter ner sitt folks vilja, och ingen vet vad han egentligen gör med dem han för till sin kammare i källaren.

Åtta år senare kämpar drottning Bitterblue för att få kungariket på fötter. Den onde kungens påverkan lever kvar och Bitterblue känner sig fångad. Hon börjar smyga ut ur slottet på nätterna för att få gå på gatorna i sin egen stad. Då möter hon två tjuvar som har nyckeln till sanningen om Lecks makt. Och en av dem, med en mycket ovanlig begåvning, blir väldigt speciell för Bitterblue"


--------------------------------------------------


Hemligheternas rike är sista delen i De utvalda-trilogin.

Den här gången kommer jag rätt så lätt in i handlingen trots att det var ca 1,5 månad sen som jag läste del 2, dvs jag gick inte direkt på tredje delen med de andra delarna färska i minnet. Det underlättar nog också att jag lärde känna många av karaktärerna redan i andra delen, Monstrets dotter, så jag har mycket lättare att hålla reda på vem som är vem och vem som är vad. Kanske underlättar det också att det inte är några längre resor med utan det mesta tilldrar sig i och kring Bitterblues slott.

Själva berättelsen är spännande och den håller ett bra tempo som också gör att läsandet går lättare och snabbare än med tidigare delar och faktiskt så gillar jag den här sista delen mer än de tidigare.

En sammanfattning på hela trilogin kommer så småningom.

Hemligheternas rike  finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON