fredag 8 januari 2016

Konsten att höra hjärtslag

Titel: Konsten att höra hjärtslag
Författare: Jan-Philipp Sendker
Format: Pocket
Antal sidor: 332
Förlag: Månpocket

"Spåren efter honom slutar i Bangkok.
Varför har han, en framgångsrik New York-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, gett sig iväg utan förklaring?
Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev, som aldrig postats, från honom till en okänd kvinna med adress i Burma. Hos dottern Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. Kanske finns förklaringen till faderns försvinnande där och kanske kan hon få träffa honom igen.
När Julia reser till den lilla byn bland bergen i Burma hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus möts hon av en märklig man och hon förstår att hon är väntad. Fascinerad lyssnar Julia till hans historia om umbäranden och kamp. Om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna. Om det som står skrivet i stjärnorna och om en kärlek som övervinner allt."

------------------------------------------

Den här boken är det många som älskar rakt av och jag har läst lovord både på bloggar och i FB-grupper och föll till slut för frestelsen att skaffa den. Det är svårt det här, när så många hyllat boken är det lätt hänt att man själv har alldeles för höga förhoppningar och riskerar automatiskt att bli besviken.

Någonting som verkligen var en frestelse för mig var att  Konsten att höra hjärtslag utspelar sig i Burma, ett exotiskt land som man inte ser så ofta i de skönlitterära böckerna. Titeln är också lockande och just nu kändes det som att jag var redo för en riktig kärleksroman och snyftare. Och visst är boken en kärleksroman och en snyftare men tyvärr blev jag ändå gruvligt besviken på boken.

Kanske hade jag för stora förväntningar på boken så att det blev som upplagt för en besvikelse eller så var tidpunkten för att läsa den fel vald, men den här berättelsen grep aldrig tag i mig. Jag tyckte den var lite väl tillrättalagd och det fungerar inte riktigt för mig, det blir på något sätt lite för mycket av "det goda" för mig när allt staplas på varandra med handikapp, livslång kärlek, återseende och ett romantiskt, nästan poetiskt slut på kärlekssagan.

Jag kan förstå att många tycker att Konsten att höra hjärtslag är väldigt bra, det är en välskriven, sentimental berättelse som nog många tilltalas av. Men för mig fungerade den inte alls just nu så jag får nog försöka hitta någon annan kärleksroman istället, för just nu känner jag verkligen för att läsa "hjärta och smärta" och himlastormande passioner.

Konsten att höra hjärtslag finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
Bokus Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok
CDON Inbunden/Storpocket/Pocket/E-bok








1 kommentar:

  1. Har varit sugen på att läsa denna just för att jag läst om den lite varstans. Får se om den hittar till min bokhylla så småningom.

    SvaraRadera