söndag 24 september 2017

En smakebit på søndag - Efter Emma

Lördagen var en riktig läsadag då jag gjorde knappt något annat än läste. Till stor del berodde det nog på att både make och brorsan gjorde samma sak, vi satt alla tre och läste hela dagen. På ett sätt är det otroligt skönt att göra det men samtidigt får man lite dåligt samvete för att man inte gjort en massa annat som man borde ha ägnat lite tid åt.
Söndagen förväntar jag mig blir ungefär likadan, jag har redan plockat fram böcker som jag vet att maken och brorsan kommer att tycka om och det betyder att jag också kan helt ägna mig åt böckerna. Men när det är söndag så är det också dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers.

--------------

Min smakbit kommer från sidan 7 i Efter Emma av Anna E. Wahlgren (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)




" Det var dagen då allt äntligen skulle förändras och hon kände det ända in i märgen. En skälvande känsla som startade i tårna och ilade genom kroppen. Klibbiga fingrar och stillastående luft, fötter redan härdade av ljummen asfalt och vassa stenar. Skymningen bar med sig svalka och Emma tog ett djupt andetag som smakade av nyklippt gräs och grilloset som sänkte sig mellan radhusen. Redan vid sju års ålder hade hon det och visste det, älskade det. Glänsande hår i gyllene lockar, ögon som svalde dig och drog dig närmare. Studsande steg och klingande skratt."











OBS! Du har väl inte missat att jag lottar ut ett ex av Den goda dottern av Karin Slaughter? Regler och anm'lan finns HÄR

14 kommentarer:

  1. aldrig hört talas om den boken. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  2. Jag är faktiskt lite nyfiken på denna, tyckte bra om hennes förra bok.

    SvaraRadera
  3. tack för smakbiten, inte läst henne.

    SvaraRadera
  4. Denna har jag blivit riktigt nyfiken, tycker handlingen låter intressant och så gillar jag omslaget :)

    SvaraRadera
  5. Jag har också en smakbit från Efter Emma. Har läst halva boken nu och den är så bra. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  6. Så fantastisk deilig å kunne lese sammen om søndagen! Min mann leser også en god del, men han vil helst bare lese på sengen. Om dagen ser han Tv, er ute eller gjør en hel masse andre ting :-) Jeg kan derimot gjerne lese en hel søndag. Det synes jeg er virkelig fin :-) (Og blogge da, det må jo med). Ha en riktig fin søndag!

    SvaraRadera
  7. Det där är nog en spännande bok. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  8. Tack för smakbiten. Har inte läst något av författaren.

    SvaraRadera
  9. Låter som att det kan vara en spännande bok. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  10. Har inte heller hört talas om boken. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  11. Ja den var ju verkligen spännande tyckte jag! Tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  12. Tack för smakbiten. Den här är jag lite nyfiken på.

    SvaraRadera
  13. Nu blev jag nyfiken på den:).

    SvaraRadera